No Sound

Discussion in 'Computers & Website Forum' started by TC, Sep 2, 2011.

  1. TC

    TC
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    2,225
    Likes Received:
    10
    I have a Compaq Presario s4020wm running XP. The sound died on it a couple of week ago. I go into control panel and check the device manager. It says the sound card and drivers are all working correctly and enabled. When I go into PC Doctor to test sound, it will play sound from the internal speaker and work fine, but it will not play any other sound in the sound test. I cannot get any sound when playing cd's or any online videos. Any help would be greatly appreciated.
     
  2. exscentric

    exscentric
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    May 24, 2004
    Messages:
    4,253
    Likes Received:
    16
    Assuming you checked the speaker wire/connecter/power pack if there is one.

    Is there a little speaker icon in the task bar? If so, click it and see if anything is turned down or muted. These settings are also available in control panel under sound I think.

    If that is no help you might try updating the driver in device manager. Also you might check for help on the manufacturer website.
     
  3. TC

    TC
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    2,225
    Likes Received:
    10
    I am not sure why, but the sound started working normally again. I has not worked for week and then it is totally normal out of the blue. I was going to go to Best Buy tomorrow to get a new sound blaster. Now, I don't have to. :)
     
  4. exscentric

    exscentric
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    May 24, 2004
    Messages:
    4,253
    Likes Received:
    16
    Had a tower couple years ago that did that about every two months, never did figure it out. Go out for a month - back a month - out a month ?????????? who knows what lurks in the inards of these beasts :)
     

Share This Page

Loading...