can anyone solve this

Discussion in 'Computers & Website Forum' started by Gwyneth, Oct 26, 2006.

  1. Gwyneth

    Gwyneth
    Expand Collapse
    <img src=/gwyneth.gif>

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    4,137
    Likes Received:
    0
    Earlier this year, I changed my poor old windows`98 computer for a new XP . I had a telephone and modem plugged into the same socket via an adaptor, and both worked OK .......... with the new system there is no dialing tone when I pick up the `phone, and I can`t use it at all - but, as you see the internet/modem is working . Why can`t I get the `phone to work ?:BangHead: :BangHead:
    Gwyneth
     
  2. Salty

    Salty
    Expand Collapse
    20,000 Posts Club
    Moderator

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    22,069
    Likes Received:
    216
    I dont know I would call a computer expert:type:
     
  3. Bigape

    Bigape
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    5

    It Depend if you have dial-up or broadband.
     
  4. exscentric

    exscentric
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    May 24, 2004
    Messages:
    4,253
    Likes Received:
    16
    Maybe you have the wires in the wrong jacks on the computer.

    If that isn't the case either the phone is bad or modem is bad. Pull phone and plug it in somewhere else and see if it works. If it does I'd guess maybe the modem is bad.
     
  5. preacher

    preacher
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    May 9, 2001
    Messages:
    1,784
    Likes Received:
    0
    Your modem should have two jacks on the back of the computer. One for "line in" & tha other to plug your phone in. If not someone put a really old modem in your "new" computer. Just check to make sure all the plugs are in snug!!!
     
  6. Don

    Don
    Expand Collapse
    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2000
    Messages:
    10,539
    Likes Received:
    208
    What Preacher said.
     
  7. James_Newman

    James_Newman
    Expand Collapse
    Banned

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    5,013
    Likes Received:
    0
    I would think its a bad passthrough on the modem. If the modem is on hook, it shouldn't matter which side the phone and the line are plugged in, it should work regardless. Could be a bad phone or cable though, try what exscentric suggested.
     
  8. LeBuick

    LeBuick
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jun 8, 2006
    Messages:
    11,537
    Likes Received:
    0
    It could be the modems speaker is just turned off. You can pick up another phone in the house to see if you can hear the computer dialing. You will hear several tones as it dials then it should make squaking noise. Check that first and let us know.
     

Share This Page

Loading...